Δισκογραφια
Κυκλοφόρησε το πρώτο μας CD με τίτλο "AL MAHABBA"

Συμπληρώνοντας τον 8ο χρόνο μας στον Μουσικό κόσμο της Αραβικής μουσικής, οι AL MAHABBA (Αγάπη στα Ελληνικά), θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλη την διαδρομή του ταξιδιού. Περνώντας από την έρημο και τα κανάλια του Νείλου της Αιγύπτου, τα καμαρωτά σοκάκια της Τυνησίας, από αργυροστολισμένες και γεμάτες αρώματα αγορές της Συρίας, ως τους ψαράδες μαργαριταριών του Π.Κόλπου, σας κάνουμε συνοδοιπόρους μας, έχοντας ως μέσο τον πρώτο ψηφιακό δίσκο του συγκροτήματος.

Οι μουσικές και τα τραγούδια που έχουμε επιλέξει, περιέχουν τα σημαντικότερα ονόματα συνθετών και ερμηνευτών της Αραβικής Μουσικής.

Στο CD θα βρείτε πλούσιο ένθετο, με πληροφορίες για την Αραβική μουσική, βιογραφικά στοιχεία συνθετών και τραγουδιστών, φωτογραφίες, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Haig Yazdjian, ο οποίος, χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβε την παραγωγή του παρόντος δίσκου. Με τη μεγάλη εμπειρία του στην αραβική μουσική - και όχι μόνο – ο Χάικ βοήθησε στο να ηχογραφηθεί υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες το ιδιαίτερο αυτό μουσικό υλικό. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για την πολύτιμη καθοδήγησή του. Κοντά σ’ αυτόν, ευχαριστούμε και τον ηχολήπτη Γιώργο Φραγκέλη, ο οποίος μας άκουσε προσεκτικά, συμμετείχε ενεργά στις ηχογραφήσεις και με πολύ υπομονή ασχολήθηκε με αυτά τα κομμάτια.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος προλογίζει το CD με ένα ιδιαίτερα ποιητικό κείμενο.

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Χατζηιακώβου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε σ’ αυτό που κάναμε και στήριξε την προσπάθειά μας αυτή, όπως επίσης και τον Ρόνι Μπου Σάμπα που μετέφρασε για μας τους στίχους των τραγουδιών από τα αραβικά, καθώς και την Μαρία Νικηφόρου, για τις μεταφράσεις στα αγγλικά.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη φίλη μας Αθηνά Παραουλάκη, η οποία ανέλαβε και έφερε εις πέρας τη φωτογράφησή μας, καθώς επίσης και την Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου, τη γραφίστα που αφιέρωσε πολλές ώρες για την ολοκλήρωση της τελικής εικόνας και της εμφάνισης του cd.

Καλή ακρόαση!

Αγορά

 

Νίκος Ξυδάκης

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ
Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ

Rue Lepsius

ΣΕ ΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΨΑΛΗ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΠΤΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ AL MAHABBA
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ KAI O ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ


Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο, που αφηγείται τον βίο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.
Μια μουσική προσωπογραφία που φιλοδοξεί να μας μεταφέρει στον κόσμο του σπουδαίου Αλεξανδρινού ποιητή, στην γοητεία της ποίησής του, στον εύθραυστο ερωτισμό του.
Τα επιμέρους τραγούδια στοιχειοθετούν μεμονωμένα περιστατικά του βίου του με αναφορές στο σπίτι της οδού Lepsius, στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, στην Κωνσταντινούπολη, στο Κάιρο, στην Αθήνα, στα καφενεία και τα αστικά σαλόνια της εποχής, αλλά και στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.

Οργάνωση και παραγωγή της Prospero σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πρεσβεία της Αιγύπτου , το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο στην Αθήνα και την Όπερα του Καϊρου, τον Ιούλιο 2009

 


Copyright © 2008 Al Mahabba Ensemble. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Ανάπτυξη: Περικλής Παντολέων