Ναμπίλ Γεώργιος Αλ Σάεγ - Τραγούδι

Ο τραγουδιστής μαςΟ Ναμπίλ Γεώργιος Αλ Σάεγ, γεννήθηκε στη Δαμασκό της Συρίας τον Ιανουάριο του 1963. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Tεχνολογικό Ιδρυμα της Συρίας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Συρία, έψελνε στο Πατριαρχείο Αντιόχειας, ενώ στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα, οπου σπούδασε Βυζαντινή μουσική στη σχολή Ν.Σκαλκώτας με υπεύθυνο καθηγητή τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Το 2000 αποκτά την ελληνική υπηκοότητα και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στον ελληνικό στρατό. Είναι μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας και έχει συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Επίσης, είναι ψάλτης στην Αραβόφωνη Ορθόδοξη Εκκλησίας Αγίας Ολγας, καθώς και σε διάφορες άλλες ελληνικές εκκλησίες.Παίζει Ούτι και τραγουδάει, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορους αραβικούς και ελληνικούς χώρους.Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε σεμινάρια του υπουργείου πολιτισμού της Συρίας και απέκτησε δίπλωμα ξεναγού στην ελληνική γλώσσα για την Συρία. Από το 2003, είναι τραγουδιστής του συγκροτήματος αραβικής μουσικής “Al Mahabba”, στο  οποίο τραγουδάει στην αραβική γλώσσα, τραγούδια σημαντικών αράβων συνθετών ενώ έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε συναυλίες.

 
Περικλής Παντολέων - Ούτι

Pericles Oud webΟ Περικλής Παντολέων γεννήθηκε τον Μάιο του 1968 στην Αθήνα. Το 1982 ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας, ενώ το 1986 μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια των οποίων συνεχίζει την ενασχόλησή του με τη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας Flamenco με τον μουσικολόγο και κιθαριστή του Flamenco, Αλέκο Βέγκο και συμμετέχοντας σαν κιθαρίστας σε διάφορα συγκροτήματα της συμπρωτεύουσας. To 1992, αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του στο ΑΠΘ, ταξιδεύει στη Σεβίλλη της Ισπανίας για να μαθητεύσει κοντά στον κιθαριστή του Flamenco, Carlos Heredia. Το 1995 ξεκινά μαθήματα ανατολικής μουσικής, ρυθμικής αγωγής και ανατολικού σολφέζ στο «Κέντρο Μουσικής Αγωγής», υπό την εποπτεία του Ross Daly, ενώ το 1996 συναντά τον συνθέτη και σολίστα στο ούτι Haig Yazdjian, από τον οποίο διδάσκεται Oύτι και θεωρία αραβικών maqam. Την ίδια εποχή δέχεται μαθήματα Ney καθώς και θεωρία του συστήματος των 53 κομμάτων, από τον Γιώργο Συμεωνίδη. To Νοέμβριο του 2002, παρακολούθησε master classes στο Ούτι, από τους σολίστες Ara Dinkjian, Ziad Rajab, Hussein El Masry και Sakher Hattar, στα πλαίσια της «Διεθνούς Συνάντησης για το Ούτι», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Εν Χορδαίς» στη Θεσσαλονίκη. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος αραβικής μουσικής “Al Mahabba”, το οποίο από το 2003, έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε συναυλίες.

 
Νεκτάριος Σταματέλος - Νέυ
Ο νεϋζέν των Al MahabbaΟ Νεκτάριος Σταματέλος γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1974 στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική το 1996 παίζοντας Νέυ, με δάσκαλο τον Γ.Συμεωνίδη, στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly, ενώ συμμετείχε στα μαθήματα θεωρητικών και στα μουσικά σύνολα του ωδείου.
Στη συνέχεια πήρε μέρος μαθημάτων Νέυ από τον Χάρη Λαμπράκη και θεωρητικά Ανατολικής μουσικής από τον Χρήστο Τσιαμούλη.
Το καλοκαίρι του 2003 και 2004, έλαβε μέρος στα σεμινάρια για το Νέυ του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» του Ross Daly, στο Χουδέτσι Κρήτης, με δάσκαλο τον Omer Erdogdular. Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες με διάφορα μουσικά σχήματα, σε θεατρικές παραστάσεις, ντοκυμαντέρ, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στη παραδοσιακή ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος αραβικής μουσικής “Al Mahabba”, το οποίο από το 2003, έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε συναυλίες. Ο Νεκτάριος Σταματέλος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως Αγιογράφος-Ζωγράφος, έχοντας ζωγραφίσει σε εκκλησίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Εφη Ζαϊτίδου - Κανονάκι
Η κανονιέρισα των Al MahabbaΗ Έφη Ζαϊτίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από το 1986 αρχίζει μαθήματα κλασσικού πιάνου, ενώ δύο χρόνια αργότερα ξεκινάει μαθήματα θεωρητικής φύσεως (Θεωρία, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία της μουσικής και μαθήματα χορωδίας), τα οποία και ολοκληρώνει στα επόμενα 7 χρόνια. Παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής μέχρι το 3ο έτος. Το 2000 εγγράφεται στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής που εδρεύει στην Άρτα και λαμβάνει με επιτυχία το πτυχίο της το 2006. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επιλέγει να εξειδικευτεί στο κανονάκι και μαθητεύει κοντά στον Απόστολο Τσαρδάκα, ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα και από τον Πάνο Δημητρακόπουλο. Το 2004 γίνεται ενεργό μέλος του συγκροτήματος Al Mahabba και ξεκινά την ενασχόλησή της με τις λόγιες και λαϊκές συνθέσεις της Μέσης Ανατολής και των αραβόφωνων χωρών. Μέχρι σήμερα έχει προσκληθεί να λάβει μέρος σε χορευτικές παραστάσεις ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ποικίλης θεματολογίας, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με διάφορα μουσικά σχήματα ανά την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας της έχει βρεθεί πλάι στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Τέλος, διδάσκει κανονάκι και μουσικά σύνολα στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αλίμου.
 
Ιωάννης Χρήστου - Αιγυπτιακή Τάμπλα

Ioannis ChristouΟ Ιωάννης Χρήστου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Πρώτος διδάσκαλός του στην Αιγυπτιακή τάμπλα είναι ο Μωχάμεντ Αραφά (Χένκις), από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και Ταλάλ Χασάν από την πόλη Χόμς της Συρίας. Εργάστηκε επί σειρά ετών στα Αραβικά νυχτερινά Shahrazand, Ali baba, Zehra, Maralinas, Babyl, Gade. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Halil Fayat, Nazwa Aboumalek, Doris Fahat, Gaby Sharestan, Nagy Freiha, Genwa Ganam, Hissam Amer, Ziad Ragab. Επίσης, ο Ιωάννης Χρήστου είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής από το 1995 και πτυχιούχος ειδικού αρμονίας.

 


Copyright © 2008 Al Mahabba Ensemble. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Ανάπτυξη: Περικλής Παντολέων